Asioilla on tapana järjestyä

Edellinen kirjoitukseni oli jokseenkin katkeraa tekstiä. Pohjan näille kirjoituksille ja ajatuksille luo monesti se, että kaikissa Matiaksen palavereissa, joissa ole istunut, kysytään aina, että miten te vanhemmat jaksatte. Joskus toivoisi, että joku sanoisi, että mitä te tarvitsette, että teidän arki olisi helpompaa, me autetaan.

Viimeksi kirjoitin siitä kuin lasteni koulukyyditykset toimivat vain toisesta kodista. Onneksi, niin kuin elämässä yleensä, asioilla on tapana järjestyä. Niin on myös tämän asian kanssa. Ylöjärven kaupunki mahdollisti kyydit myös mun luota ja asia hoitui kuntoon erittäin hienosti ja nopealla aikataululla. Tästä isot kiitokset kaikille asianosaisille, jotka tässä asiassa ovat olleet mukana. Toivottavasti kiitokset menee perille.

Ylöjärvi on ollut hyvä paikka asua ja elää tällaiselle etelä-pohjalaiselle ja hetken tässä jo alkoi usko horjua, mutta onneksi kotikaupunki ei pettänyt 🙂

Ymmärrän sen, että meidän arkeen ja asemaan on kenenkään vaikea asettautua. Se mitä Matiaksen tiedoissa papereissa ja tietokoneen näytöllä lukee on vain sairaus. Se ei kerro sitä, mitä se vaatii Matiaksen elämässä olevilta aikuisilta ja lapsilta. Se on henkisesti ja fyysisesti raskasta, se on niin sanotusti verta, hikeä ja kyyneliä. Ja usein kyyneliä. Siksi monesti pienetkin asiat arjessa saattavat tuoda ison helpotuksen. Ne pienetkin asiat varmistaa sen, että me vanhemmat jaksetaan paremmin.

Ja vaikka oikeudet on oikeuksia, niin myös byrokratia on byrokratiaa. Ja mussa on miestä sanoa kiitos silloin, kun sen paikka on!

2 vastausta artikkeliin “Asioilla on tapana järjestyä”

  1. Ei kirjoituksesi minusta ollut mitenkään katkeruuteen viittaavaa,lähinnä se oli Isän mietteitä miksi se mitä itse järkevänä pitää eli koulukyyti on säästöleikkauksien myötä muuttunut lapsia ajatellen vaaralliseksi ja typeräksi.Hienoa että koulukyytiin löytyi järkiratkaisu se auttaa teidän perhettä niinkun kuuluukin ja Matiaksen liikkuminen koululle hoituu järkevästi…….Teidän perhe ei elä normaalia elämää missä kaiken voi suunnitella etukäteen ja saada se toimimaan juuri tähän asiaan toivoisi sitä päättäjien laajempaa näkökulmaa ilman että säästöt on eka asia.Kun perheessä pidetään huolta muiden lasten ohessa myös Erikoislapsesta ei kaikki mene aina laskelmien ja suunnitelmien mukaan.Suomi jakaa rahaa ympäri maailmaa,helpottaa esim huonosti talouttaan hoitaneiden maiden tukemista jättäen Suomalaiset vähän niinkun ulkopuolelle koska me olemme vauraita ja sitä pitää jakaa .Ruokajonoja kun katsoo ja kuuntelee ihmisten hätää en vaan ymmärrä missä se vauraus näkyy???Mutta pääasia Teidän perhe tai siis Matias sai koulukyydin se on huippua,toivottavasti vielä joskus joku kiinnostuu kysymään koko perheeltä miten Te voitte,?pärjäätte? ja olisiko jotain mitä tarvitsette ?Mutta iloisia syyspäiviä koko perheelle ja Matiakselle mukavia ”koulupäiviä”.Sinä olet tyttäreni sanoin MAGEE FAIJA…

    1. Tässähän ei ollut edes kyse rahasta vaan muista asioista, mutta pääasia, että asia on nyt kunnossa 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: