Kaikki loppuu aikanaan

Niin kuin elämä, kaikki loppuu aikanaan. Tämä blogi on toiminut mulle kanavana purkaa ajatuksiani vakavasti sairaan poikani elämän keskellä. 7.9.2021 Matiaksen matka maan päällä päättyi. Kolme kuukautta sitten pienen pojan elämä päättyi. Siihen päättyi myös kaunis ja vahva tarina pojasta, joka uhmasi ennusteita, taisteli elämästä ja näytti koko maailmalle sitkeytensä ja halunsa elää.

Mä olen kertonut pojan 8-vuoden tarinan ja nyt, kun Matiasta ei enää ole, niin mulla ei ole enää mitään kerrottavaa. Voisin tietysti kertoa surusta, ikävästä ja kaipuusta, mutta myös mun täytyy mennä eteenpäin. Suru kulkee aina mukana ja ikävä myös, mutta nyt on aika alkaa elää uutta elämää. Elämää ilman Matiasta.

Mä yritin elää Matiaksen kanssa täysillä ja mä kerroin meidän elämän juuri sellaisena kuin se oli, iloineen ja suruineen. Siihen elämään mahtui paljon rakkautta, mutta siihen mahtui myös paljon kyyneleitä. Siihen kuului paljon onnellisuutta, mutta myös paljon pelkoa ja murhetta.

Matiaksen tarina on koskettanut monia ihmisiä. Teitä blogin lukijoita on matkan varrella ollut paljon. Tahdonkin kiittää teitä kaikkia meidän matkaa seuranneita lukuisista viesteistä ja kommenteista. Kiitos myötäelämisestä, kiitos tsemppauksesta, kiitos ihan kaikesta. En ole läheskään kaikkiin jaksanut vastailla, mutta jokainen kommentti ja ajatus, jonka olen teiltä saanut, on luettu.

Näihin blogiteksteihin on mahtunut niin paljon tunnetta. Niin vahvoja tunteita. Olen kirjoittanut suoraan ja rehellisesti. Olen kirjoittanut erilaisuudesta, erilaisesta elämästä, mutta kuitenkin elämästä, jota elettiin niin tavallisesti kuin vaan voi. Olen ylpeä ja kiitollinen siitä elämästä, joka mulle ja Matiakselle annettiin.

Kun aina ennen löysin sanat helposti, niin nyt en tahdo niitä enää löytää. Mä kiitän vielä kerran teitä kaikkia lukijoita ja uskon, että Matias kiittää teitä myös. Meillä on edelleen vahva yhteys vaikka Matias taivaasta mua katseleekin.

Rauhallista, onnellista ja iloista joulunodotusta kaikille! Olkoon elämä teille armollinen!

Rakkaudella

Mika ja Matias