Kesäloman viettoa Matiaksen kanssa

Mulla alkoi parin viikon kesäloma ja ilmatkin kunnioitti sitä lämpenemällä ihan hellelukemiin. Matiaksen kanssa ollaan nautittu lämmöstä, oltu pihalla, käyty uimarannalla ja Särkänniemessä. Viikon ohjelmassa vielä mm. pikkuserkkujen luona kyläily Hyvinkäällä. Tietysti myös jalkapalloa ollaan katsottu ja olen miettinyt, että mistä saataisiin pojalle Hollannin pelipaita 🙂

6 kuukautta kuolemanpelkoa

Ensi viikon maanantaina Matias täyttää 11:sta kuukautta. Näin isänä mietin tuota kulunutta 11:sta kuukautta ja elämä on kyllä ollut enemmän varjoa kuin valoa. Ajattelinkin kirjoittaa suoraan ja rehellisesti omista tunteistani ja siksi myös tuo hieman raadollinen otsikko, koska se on valitettavasti hyvinkin realistinen.

Moni on sanonut, että ei voi edes kuvitella miltä meistä tuntuu. Voi, kun sen voisi itse jotenkin pukea sanoiksi. Olen tavannut ystäviä, kavereita, tuttavia ja tuntemattomia, jotka ovat kysyneet, että miten jaksat. Joka ikinen kerta tuo kysymys tuo kyyneleet silmiin. Samoin kuin ihmiset toivottavat voimia ja jaksamista ja silti tuntuu, että sellaista voimaa ei olekaan, joka saisi jaksamaan. Väillä tekisi mieli olla heikko ja sanoa, että mä en jaksa!

Kun Matiaksella on huonompi päivä tai pahempia kohtauksia, niin sitä miettii, että nytkö se tapahtuu. Tai, kun yöllä herää ja nousee katsomaan, että hengittääkö Matias. Kun näihin kaikkiin lisätään normaalit elämän vastoinkäymiset ja vaikeudet, niin välillä tuntuu, että kauanko oikeasti hartiat kantaa. Ei mun eikä varsinkaan Matiaksen elämän tällaista pitänyt olla.

Matias on mun elämän sankari ja taistelija ja meillä on ja tulee olemaan vielä monta ihanaa ja hyvää hetkeä Matiaksen kanssa. Mä en luovuta eikä luovuta Matiaskaan, mutta me ei tulla voittamaan tätä taistelua.

Halusin myös osaksi sen takia kirjoittaa tunteistani ja ajatuksistani, kun elämä on nykyään aika hektistä ja monia asioita pidetään itsestäänselvyytenä. Toivoisinkin, että jokainen vanhempi voi katsoa lastansa silmiin ja tuntea olevansa maailman onnellisin ihminen, kun voi olla lapsensa kanssa ja nauttia ja katsoa hänen kasvamista ja kehittymistä.

Maailman ihanimman pojan ylpeä isä!!

-mika-