Me Matiaksen vanhemmat

Viime aikoina olen saanut paljon ihania kommentteja blogin lukijoilta, Meidän Matias – facebooksivun ja instagramin kautta. Mä yritän aika-ajoin kirjoittaa blogiin, päivitellä Miedän Matias – facebooksivua ja postailla kuvia mun omaan instagramiin.

Aloin miettimään, että tuosta tulee sellainen kuva, niin kuin olisin Matiaksen ainut vanhempi. Matias on mulla ja Matiaksen äidillä Kirsillä vuoroviikoin. Molemmat saadaan aina viikko huilata ja levätä ja kerätä taas voimia Matiaksen hoitamiseen. Se on erittäin tärkeää jaksamisen kannalta.

Kirsi hoitaa kaikki Matiaksen ruoka- ja lääkeasiat sekä tarvikeasiat. Kirsi on meistä vanhemmista se, joka jaksaa istua Matiaksen vierellä sairaalassa, kun Matias on siellä. Voitte kuvitella, että kun Matiaksen nostaminen on mullekin raskasta, niin mitä se on Matiaksen äidille. Matias voi olla onnellinen, kun Kirsi on hänen äiti!

Meillä on yhteinen näkemys siitä miten Matiasta pitää hoitaa ja miten poikaa hoidetaan. Kaikki Matiaksen asiat keskustellaan yhdessä. Matiaksen voinnista keskustellaan ja mietitään mitä milloinkin pitäisi tehdä, koska tilanne on se, että pitää lähteä sairaalaan yms. Ja molemmat rakastamme Matiasta ehdoitta!

Moni on kirjoittanut mulle, että meidän tilanne on saanut miettimään omaa elämää ja sitä että ei pitäisi valittaa pienistä asioista. Mä olen ihan eri mieltä. Jokaisella meistä on ne oman elämän asiat ja jutut, joita murehtii, miettii ja joista joskus valittaakin. Me tai Matiaksen tilanne ei ole mikään mittapuu kenellekään. Jokaisella meistä on omassa elämässä ne omat mittasuhteet asioille. Onnellinen voi ja pitää olla pienistä asioista. Onnellisuus ei tarvi aina suuria tekoja tai suuria asioita. Onnellisuus voi koostua monista pienistä asioista ja niitä pieniä asioita pitää osata arvostaa. Jos jotain olen oppinut, niin sen, että elämää pitää kunnioittaa ja arvostaa! Elämää pitää rakastaa!

Paljon on myös kommentteja siitä, että kuinka olen superisä, kun hoidan Matiasta. En ole! Mun arki on vaan vähän erilaista kuin perheessä, jossa on terveitä lapsia. Kaikki tuo Matiakseen liittyvä on mun tavallista arkea ja teen kaiken sen mitä muutkin isät tekisi mun tilanteessa. Samoin tekee Matiaksen äiti. Eihän tämä helppoa ole, mutta se on meidän arkea ja sen arjen kanssa me eletään.

Jos tässä mulle halutaan levittää jotain sankarinviittaa, niin se pitää yhtälailla levitää Matiaksen äidillekin!

2 vastausta artikkeliin “Me Matiaksen vanhemmat”

  1. Kiitos tästä tekstistä! Kirjoitat kauniisti Matiaksen äidistä. En ole koskaan aiemmin kommentoinut, mutta olen pitkään seurannut teidän matkaa ja elämää. Toivon sydämestäni koko perheelle kaikkea hyvää ja Matiakselle paljon haleja!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: