Lapselleni sitten joskus aikanaan

Katkeruus, suru ja epätoivo. En olisi vuosia takaperin voinut kuvitella, että nämä ajatukset on mun elämässä näin voimakkaasti läsnä. Jollain tavalla olen katkera elämälle, surullinen Matiaksen sairaudesta ja epätoivoinen Matiaksen elämän kohtalosta.

Joulunaika ja joulu lähestyy kovaa vauhtia. Joulu on mulle jotenkin raskasta aikaa. Siiinä on niin paljon toivoa, mutta niin paljon myös epätoivoa. Joka joulu mietin Mielenrauhaa -kappaleen sanoja: Mä toivon vain, vain jouluntaikaa
Et sydän ois ees hetken aikaa huoleton ja joulu tois tuon hetken toivon”

Ja mitä tulee katkeruuteen. Enkelikello -kappaleessa lautetaan näin: ”lapselleni sitten joskus aikanaan, kun hän kanssain kuusta koristaa,  näyttää tahdon kuinka kellon tuon voi rakentaa, saan lapsuuttain mä elää uudestaan” Mulla ei tule sellaista aikaa, ei voida fyysisesti koristella edes sitä kuusta.  Kun puukolla lyötäisiin sydämeen, sellaisia tunteita näistä tulee. Mutta laulun sanoin jouluntähti syttyy niille, jotka sen vaan nähdä haluaa ja valaisee vain lapsen maailmaa.

Toisaalta turhaan näistä omista tunteistani teen numeroa, kun poika vieressä taistelee elämästään. Jos tuolla yläkerrassa joku on, niin vielä joskus saa mulle selittää miksi täällä kaikki ei saa elää! Mutta niiden, jotka saa, niin on vaan elettävä ja tehtävä siitä mahdollisimman hyvää elämää, tuli sitten vastaan mitä vaan. Vaikka katkeruutta tunnenkin, niin se ei määrittele mun elämää ja tulkoon elämässä mitä vaan, niin mä taistelen jokaista vaikeutta vastaan.

Odotan kuitenkin joulua. Silloin on hyvää aikaa rauhoittua ja levätä.

”Sitä taas viettämään sinun kanssasi jään, sinun joulusi kauniiksi teen. Sinä huomata saat: surun laaksot ja maat voivat peittyä kirkkauteen”

Konstan joululaulu

 

 

2 vastausta artikkeliin “Lapselleni sitten joskus aikanaan”

  1. En tiedä edes mitä sanoa, tai oikeastaan… En voi sanoa yhtään mitään, koska ei ole sanoja mitkä tässä tilanteessa helpottaisi. Minä monesti käyn lukemassa blogia ja seuraan instagramissa mitä Matiakselle kuuluu. Ja usein itken. Tunnen niin voimakasta katkeruutta ja surua Matiaksen ja teidän puolesta. Kenenkään, ei kenenkään lapsen pitäisi joutua sairauden uhriksi. Olet kyllä maailman paras ja jaksavin isä Matiakselle, hän saa elää todella hienon ja rikkaan elämän kanssasi. Elämä on todella epäreilu ja sen arvaamattomuus on oman lapsen myötä iskenyt vasten kasvoja. Vaikka minun lapseni on terve, niin sen on tajunnut jotenkin erilailla, että miten yhdessä hetkessä kaikki asiat voivat olla aivan toisin. Paljon paljon paljon jaksamista Matiakselle ja sinulle myös. Ja toivon teille paljon hyviä päiviä ja vointeja!

    1. Eipä tähän asiaan yleensä paljon sanoja löydy ja se on ihan ymmärrettävää. Kiitos paljon noista kaikista kauniista sanoista. Kyllä me Matiaksen kanssa jaksetaan vaikka välillä vähän koetellaankin. Oikein hyvää talvenodotusta sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: