Isä ja poika

Matias, ukkelimies, mestari, pikku-ukkeli, äijä, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Mulla ja Matiaksella onkin ihan omat juttunsa niin kuin isällä ja pojalla pitääkin. Välillä tosin Matias katsoo mua suoraan silmiin, huokaa ja on sen näköinen, että nyt voisi taas riittää nämä jutut 🙂

Matiaksen kanssa kaikki yhteiset jutut ja asiat on jotenkin erityisiä. Aamulla, kun lähdetään päiväkotiin ja töihin, niin saatetaan molemmat laittaa tukat kuntoon ennen kuin suunnataan autolle 🙂

Matias oli viime viikolla muutaman yön Tayssissa. Se on aina hankalaa, kun mulla on kolme muutakin lasta, niin ei ehdi kovin paljon viettämään aikaa sairaalassa. Viime sairaalareissulla Matias katsoi mua sellaisella ilmeellä, että ihan kun poika olisi sanonut, että ”isi, mä olen uupunut” Se katse meni kyllä todella syvälle! Matias, kun ei puhu mitään, niin kaikki eleet ja ilmeet ovat saaneet suuren merkityksen.

Hiustenleikkuu on mun ja Matiaksen juttu 🙂 Matias on monesti vähän odottavan näköinen, että minkälainen jälki tällä kertaa 😀 Kovin on pikku-ukkeli ollut rauhallinen parturiasiakas 🙂 Ostin tänään uuden kotiparturikoneen ja innostuin taas niin, että eipä siinä paljon hiuksia päähän jäänytkään 🙂 Onneksi kuitenkin komia on aina komia!!

Matias nauttii läheisyydestä. Matias ei varmasti näe kovin hyvin, joten aistii ympäristöä muilla tavoilla. Matias tykkää, kun on elämää ympärillä. Kotona kuunnellaan aika paljon musiikkia ja mä pidän Matiasta siellä missä muutkin ovat. Ja musaakin kuunnellaan semmoisilla voimakkuuksilla, että varmasti kaikki kuulee 🙂 Kun otan Matiaksen syliin tai sängyllä viereeni, niin sekin on jotenkin erityistä. Matias ei puhu, mutta ei siinä mitään sanoja tarvitakaan.

Me katsomme toisia silmiin ja Matiaksen katse sanoo mulle ”Iskä, mä oon sairas ja mun elämä on rankkaa” Mun katse sanoo ”Matias, mä oon tässä aina, sun elämän loppuun saakka” 

Yleensä, sanoja tai katseita ei tarvita vaan pelkkä läheisyys riittää!

7 Replies to “Isä ja poika”

  1. Aivan ihanasti olet kirjoittanut suloisesta pojastasi. Matias on valtavan suloinen poika. Olet sinä isänä myös todella mahtava.

  2. Tarinanne koskettaa syvältä. En löydä sanoja (muuta kuin että arvostan). Toivon sydämestäni teidän perheelle paljon onnellisia hetkiä sekä voimia niihin vaikeisiin.

  3. Aivan ihana kirjotus❤️ Tuli ihan kyyneleet silmiin kun luki tekstin. Onneksi Matiaksella on timanttinen isä ja miten se isän rakkaus oikein huokuu sun tekstistä. Viimenen kuva oli myös niin koskettava😭💕 Ihanaa syksyn jatkoa teille ja paljon voimia💕

    1. Ihan sanattomaksi vetää tällaiset kommentit, kiitos tosi paljon. Oikein hyvää syksyn jatkoa myös sinulle!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.