Matias, isi täällä!

Moikka Matias sinne taivaaseen!

Isi täällä kirjoittaa sulle sinne jonnekin kauas. Muistatko joskus, kun isi on sanonut sulle, että ottaisin sun kaikki kivut ja sairauden itselleni, jos vain voisin. Nyt ne on varmaan siirtynyt isiin, koska isiin sattuu todella paljon. Mä olen Matias vähän erilailla kipeä, kun mitä sä olit. Isin sydän on rikki ja palasina. Mua sattuu niin lujaa, että en osaa sitä sanoin kuvailla.

Sä et varmaan sitä muista, mutta otin sut aamulla syliin, sä ikään kuin huokaisit syvään ja lähdit pois. Mä yritin pitää susta kiinni, mutta sä olit päättänyt lähteä. Olenhan mä sulle monesti sanonut, että sä saat lähteä, kun susta siltä tuntuu. En vaan tiennyt, että se hetki oli nyt.

Isi rakastaa sua niin paljon kuin vaan isä voi poikaansa rakastaa. Mä Matias annoin kaikkeni mitä mussa oli, ihan kaikkeni! Enempään mä en pystynyt. Mä niin toivon, että sulla oli isin kanssa hyvä elämä. Isi itki sun puolesta miljoona kyyneltä, isiin sattui, kun sulla ei ollut hyvä olla. Muistatko Matias, kun hypittiin trampalla, käytiin uimassa ja pyöräilemässä, laskettiin pulkkamäkeä, leikittiin Leon Leikkimaassa, käytiin huvipuistossa, keinuttiin puistossa ja vaikka mitä. Muistatko meidän aamut, kun muut vielä nukkui. Muistatko, kun katsottiin toisiamme eikä puhuttu mitään, koska sanoja ei tarvittu. Muistatko, kun ollaan löhöilty sohvalla ja nukuttu yhdessä päikkäreitä. Muistatko ne kaikki kerrat, kun ollaan istuttu saunan lauteilla tai sen kun oltiin paljussa. Muistatko, kun asuttiin kerrostalossa ja rampattiin pyörätuolissa kerrostalon kolmen kerroksen portaita ylös ja alas. Muistatko, kun käytiin taloyhtiön kellarissa 100-asteisessa saunassa löylyissä.

Ja Matias, sä oot sieltä varmaan nähnyt kuinka huonosti isi nyt voi, mutta sun ei tarvi isistä kantaa huolta. Sä tiedät, että isi on vahva ja isi pärjää. Isi on vaan niin surullinen, kun en saa sua enää syliini enkä saa sua hoitaa. Isi on täällä jutellut äitin ja Katin kanssa susta. Välillä me on yhdessä itketty ja välillä ollaan naurettu, kun sä olit aika veijari ja höpönassu. Ai niin, mä annoin sun nojatuolin Amandalle, mutta mä luulen, että naiset ei osaa arvostaa hyvän nojatuolin merkitystä.

Kun sä olit täällä isin kanssa, niin isi kantoi sua jokapaikkaan ja yritti järjestää asiat niin, että meitä ei pysäytä mitään. Eikä meitä mikään pysäyttänytkään. Nyt sä olet paikassa, missä sä voit itse tehdä asioita. Sulla on nyt hyvä olla. Ja jonain päivänä isi tulee sun luokse. Sitten me pelataan taas futista ja vaikka mitä. Koita poika treenata, koska isi on aika kova luu ja huono häviämään!

Sun ei Matias tarvi murehtia mistään. Isi hoitaa täällä asiat niin, että Amandalla, Jonnella, Aadalla, äitillä, Katilla ja Katin lapsilla on hyvä olla. Ja kun mä oon sua koko sun elämäsi ajan kantanut, niin mä kannan sut täällä maan päällä vielä sen viimeisen matkan. Mä teen sen arvokkaasti ja kunnialla, mutta miljoonat kyyneleet silmissä. Mä laitan sulle kauluspaidan päälle ja tukan kuntoon, koska Ahosen miehet lähtee aina tyylillä!

Matias, poikani! Sä olit vahvin ihminen ikinä! Sä näytit kaikille mitä elämä on, kun siitä joutuu taistelemaan. Mä autoin sua siinä taistelussa, mutta sä teit itse sen suurimman työn! Me oltiin aikamoinen parivaljakko ja ollaan sitä aina ja ikuisesti! Iskä arvostaa sua ihan jumalattoman paljon! Ja Matias, vaikka tämä siltä tuntuu, niin tämä ei ole jäähyväiskirje. Me ollaan yhteydessä joka päivä, joka tunti, joka minuutti ja joka sekunti. Vähän vaan erilailla kuin ennen.

Tämänkin sä Matias tiedät, mutta isi rakastaa sua koko mun suuresta sydämestäni!!

18 vastausta artikkeliin “Matias, isi täällä!”

 1. Tämä oli niin ihana kirjoitus.Itkuhan siinä tuli kun luin.Olet Mika ollut ja olet rakastava isä,Matiaksella on ollut kaksi rakastavaa kotia.Nyt on Mestarilla hyvä olla,ilman kipuja ja nyt katselee teitä ja toivoo että surustanne huolimatta jatkatte omaa elämäänne heti kun jaksatte.Kiitos Mika,että olet kertonut elämästänne Matiaksen kanssa ja näin opettanut monelle että jokainen ihminen on laulun arvoinen.❤❤❤❤❤

 2. Niin kaunista❤Niin surullista mutta totta joka sana.Matiaksella on nyt kaikki hyvin ja hän katsoo alas miten Iskää sattuu syvälle sydämeen.Hän ojentaa kättään ja lohduttaa sinua.Te olitte ihana pari . Voimia Mika joka sekunttiin ja kiitos kun jaoit elämäänne meidän kanssa.Matias oli Rakas myös meille ja toivon pikku Enkelipojalle turvallista matkaa Iskän sylissä viimeiseen lepopaikkaan…Enkelit olkoon teidän kaikkien tukena.Voimia suureen suruun koko perheelle.Ja Matias lepää rauhassa 😢❤

 3. Olitte parivaljakko,,ihmeellinen pari
  Muistan ne teidän menemiset,mutta erityisesti ne pyöräretket..
  Ihailtiin niitä kaikkia mieheni kanssa.
  Olitte esimerkki kaikille teidät nähneille ja teistä lukeneille,,
  MIKÄÄN EI MIKÄÄN OLE MAHDOTONTA EIKÄ YLITSEPÄÄSEMÄTÖNTÄ..
  Toivoisin Iskä ,että julkaiset kirjan kuvineen,tuntoineen,kaikkineen sinun,teidän yhteisestä matkasta mahdottomuuksien yläpuolella.
  Rakkaudella ja lämmöllä
  osanottomme teille kaikille

  riitta ja reima patokoski
  Lokalahti sityst

 4. Otan osaa ❤️ Kahdeksan vuotta täyttä rakkautta ja huolenpitoa. Voimia ja rakkautta myös jatkoon.

 5. Luin hoitajana töissä että Matias on lähtenyt enkelten luokse ja minua rupesi itkettämään työvuoroni alussa😭😭😭On niin ihana olkut seurata Iskän ja Matiaksen reissuja joissa vain taivas oli rajana❤Toivottavasti Matias ja lapsen lapseni Tatu leikkivät taivaassa keskenään ilakoiden ilman kipuja❤❤❤

 6. Kyyneleer valuu. En voi kuvitella sitä tuskaa, mitä koette juuri nyt. Matiaksella on nyt kaikki hyvin. Ja teilläkin tulee olemaan. Sitten kun on sen aika. Nyt on aika surra, ja siltikin juhlia sitä elämää, minkä Matias sai. Matias sai paljon enemmän, kuin ehkä kukaan odotti. Elämän täynnä elämää ja rakkautta ❤️

 7. Miten kauniisti kirjoitatkaan Matiaksesta. Itku tuli täälläkin. Jokaisella lapsella pitäisi olla tuollainen isä kuin sinä olet ❤

 8. Kyllä Matias muistaa kenen sylistä sai ikiuneen nukahtaa, älä koskaan epäile sitä. Olit paras mahdollinen iskä Matiakselle ja näytitte yhdessä meille muille että maailmassa on lopulta hyvin vähän juttuja mitä ei voi tehdä. Asenne ja tahto ratkaisee. Niin monesti olen kyyneleet silmissä lukenut kirjoituksiasi. Vaikka kuinka koitan nyt keksiä jotain lohduttavaa.. Niin mitkään sanat eivät tunnu riittävän.. Mikään ei tunnu sopivalta. Rakkaus on rajatonta, ei ole aikaa, ei paikkaa, ei muotoa. Vain tunne sydämessä, ikuisesti ❤️

 9. Matiaksella oli maailman paras iskä, äiti ja muut tukijoukot, mitä toivoa voi, ja hän sai kokea sen kaiken rakkauden mitä vain voi maan päällä olla.

  Myötäelän teidän kanssa, olen niin pahoillani kun mietin mitä olette saaneet kokea, mutta kuten kirjoituksistasi olen saanut lukea, pointti on että täytyy uskaltaa rakastaa koko sydämellä, vaikka se tarkoittaa sitä, että joskus, jossain vaiheessa eteen voi tulla se maailman suurin tuska ja vääryys. Se mitä kukaan ei haluaisi kokea, kun rakastaa toista niin paljon että sattuu. Kipu. Luopuminen. Ikävä. Ne on kauheita asioita kun kyseessä on oma lapsi, jota olet hoitanut sieltä pienestä vastasyntyneestä asti, hoivannut häntä kun on ollut sairaana, toivonut että kaikki kääntyisi paremmaksi, pelännyt pahinta. Ja teidän perheelle on suotu toivottomuutta jo lähes alusta lähtien, se on niin epäreilua.

  Seurasin teitä facebookissa 3 vuotta, mutta tällä viikolla löysin vanhimmat blogitekstit, enkä voinut lopettaa lukemista. Luin yöhön asti ja itkin lisää. Se rakkauden määrä, mikä kaikista teksteistsi huokuu, se on niin voimakas että sydäntä puristaa. Ja haluankin sen puristavan, koska se on vähintä mitä voin tehdä. Olen teille täysin vieras ja tuntematon, mutta Matias on elänyt niin vahvasti mielessäni lukiessani hänestä. Ihana pieni poika, mutta niin vahva että moni jää toiseksi.

  Niin paljon jää tässä tekstissä sanomatta. Matiaksen elämä kosketti niin monia ihmisiä, sinun ansioitasi. Olen kiitollinen että olen saanut lukea teidän mukavista touhuista ja ilonaiheista, mutta myös siitä synkemmästä puolesta. Myös siksi, että tiedän että kirjoittaminen on varmasti auttanut sinua itseäsikin.

  En halua unohtaa Matiasta koskaan, enkä unohda. Teille toivon kaikkea hyvää tulevaisuuteen, ja uskon, että taivaassa jälleennäkeminen Matiaksen kanssa on riemuisa! Hei hei, Matias!

 10. Olit paras isä Matiakselle. Seurasin teidän elämää ja mietin usein, mikä ihana parivaljakko olette. Osanottoni suureen suruun 💔💔

 11. Avara on taivaan syli.
  Tuulen teitä purjehdin.

  Pääsky lentää pääsi yli:
  siinä olen minäkin.

  Älä pelkää. Tulen kyllä.
  Tulen kyllä takaisin.

  Iltatuulen hyväilyssä:
  siinä olen minäkin.

  Enkelit valkoiset taivaassa tuolla,
  Pitäkää Matiaksesta hyvää huolta♥️

  Voimia Mika, voimia perhe.

  1. kyyneleet silmissä luin niin kaunista kirjoitustastasi pikku-ukkelille, kiitosMika, kun jaoit meille perheenne arke, niin iloissa ja suruissakin,voimia teille saattaessanneMatiaksen matkalleen💖

 12. Lämmin osanotto.💔❤️

  ”Taatusti hän kuulee.
  Hän katselee sinua varmasti kaiken aikaa.
  Ehkä hän on nyt onnellinen,
  ehkä joidenkuiden ei ole tarkoituskaan
  jäädä meidän elämäämme pysyvästi.
  Ehkä jotkut ovat vain ohikulkijoita,
  vain läpikulkumatkalla.

  Ehkä he täyttävät tehtävänsä nopeammin
  kuin muut. Heidän ei tarvitse vitkutella
  täällä sataa vuotta saadakseen kaiken kuntoon.
  He hoitavat hommansa tosi nopeasti, jotkut.
  Jotkut vain ikään kuin käväisevät
  elämässämme antamassa meille jotakin,
  tuovat lahjan tai opettavat meille jotakin tärkeää,
  ja se on heidän tehtävänsä meidän elämässämme.
  Hän opetti sinulle varmasti jotakin.

  Ehkä hän opetti sinua rakastamaan,
  antamaan ja välittämään.
  Se oli hänen lahjansa sinulle.
  Hän opetti sinulle paljon, ja sitten hän lähti
  Ehkä hänen ei yksinkertaisesti
  tarvinnut viipyä pitempään.
  Hän antoi sinulle lahjansa ja oli sitten vapaa jatkamaan matkaa,
  mutta häneltä saamasi lahjan
  sinä saat pitää ikuisesti.”

  – Danielle Steel

 13. On ollut ilo seurata sinun blogiasi ja Matiaksen elämää! Kiitos, että olet kirjoittanut siitä.
  Uskon, että Matias sai parhaan mahdollisen elämän, ja katselee nyt enkelinä. Enempää et olisi voinut tehdä, olit paras isä juuri Matiakselle!
  Luin tätä tekstiä kyyneleet silmissä. Toivottavasti,et kuitenkaan lopeta blogin kirjoittamista, ainakaan ihan kokonaan. Se on tuonut ymmärrystä myös oman sairauteni kohdalla.
  Paljon voimia surutyöhön ja lämpimiä ajatuksia sinulle ja perheellesi!

 14. Kiitos Mika ❤️ löydettyäni Matiaksen blogin Facebook sivuille alkoi matka aivan mielettömän koskettaviin ja sanotettuihin tunteisiin, jotka itse olen käynyt läpi. En erityisen kipeän lapsen äitinä vaan isosiskona. En oikein ikinä ole osannut pukea sanoiksi niitä tunteita ja kokemuksia. Hetkittäin maailman ylpein ja toisena hetkenä väsynein ja surullisin. Joskus jopa hieman katkera mutta samaan hengenvetoon kiitollinen. Olenko ollut riittävä, onko veljeni elämässä tehty varmasti se riittävä. Ja vuosia painoi syyllisyys tehdä itse asioita samalla kun tiesin ettei veljeni koskaan voi. Meidän kuljettu matka yhdessä oli pidempi mutta lähes koko matka kuljettiin tietäen että jäähyväiset tulee aivan liian aikaisin ja se matka on hyvin erilainen. Meille jäähyväiset tuli yllättäen ja en päässyt paikalle hyvästelemään vaikka vuosia oon suunnitellut mitä sitten sanon ja mitä teen. Mielessä käynyt tilannetta läpi mutta sitten se tuli vain soitto että kaikki on ohi. Siitä alkoi erilainen taistelu lukuisten kysymysten vastauksia etsiessä.

  Mika toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää. Tänään muistan Matiasta kuin veljeäni ja tiedän kivut on poissa ja nämä meidän supersankarit siellä jossain meitä odottamassa ❤️. Se suru mikä erityisen ihmisen jäähyväiset jättää koskee ja kova. Osaanottoni teille kaikille, jotain suurta on poissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: