Matiaksen uusi menopeli

Matiaksella on käytössä kuljetuspyörätuoli, joka on näppärä sisätiloissa liikuttaessa. Pidemmän aikaa olemme kuitenkin harmitelleet sitä kuinka huonosti se sopii ulkona liikkumiseen. Monta kertaa on täytynyt todeta, että tänne me ei vaan pystytä menemään. Tämä on ollut ikävää, koska Matias nauttii ulkoilusta suunnattomasti. Toinen asia mikä on häirinnyt tuossa pyörätuolissa on se, että sillä ei kerta kaikkiaan voi liikkua edes reipasta kävelyvauhtia. Se vaikeuttaa ihan vaan isosiskon pyöräilylenkkien tekemistä yms.

Olimme siis haaveilleet sopivista juoksurattaista. Sellaisista joilla pääsee isojen pyörien avulla vähän metsäpoluillekin poikkeamaan ja haistelemaan metsän tuoksuja ja kuuntelemaan luonnon ääniä. Sopivaa menopeliä oli siis katseltu, mutta hinnat saivat aina kauhistumaan.

Työkaverini vinkkasi minulle yhdistyksestä johon hän on kuulunut jo vuosia. Tämä reilu parin sadan jäsenen yhdistys, Toiveesta Totta ry, auttaa vakavasti sairaita tai vammaisia lapsia ja heidän perheitään toteuttamaan tärkeitä toiveita ja elämyksiä. Pakko sanoa heti tässä välissä, että tämä yhdistys oikeasti toimii täysin lähimmäisenrakkauden varassa. Kukaan ei nosta mitään palkkioita, vaan ainoat kulut ovat vuosittaisten jäsenkirjeiden postimaksut.

Sain siis tällaisen jäsenkirjeen luettavakseni ja ajattelin kirjoittaa yhdistyksen puheenjohtajalle Kauko Hyytiälle Matiaksen ja vanhempien toiveesta. En uskaltanut edes toivoa, että monien apua tarvitsevien joukosta tulisimme valituksi, mutta halusin kuitenkin kiittää heidän tekemästään tärkeästä työstä.

Muutaman päivän päästä puhuinkin jo Kaukon kanssa puhelimessa. Juttelimme pitkään Matiaksesta, sairaista lapsista ja oikeastaan vähän kaikesta mahdollisesta. Samalla selvisi, että yhdistys halusi antaa panoksensa Matiaksen rattaiden hankintaan. Matiaksen isä oli selvitellyt valmiiksi, että paras vaihtoehto meille olisi Mobility Advance -rattaat, joita ainakin Minimaraton liike Nokialla myy.

Ensimmäiset testaukset leikkipuistossa

Ensimmäisen keskustelumme jälkeen sain heti juhannuksen jälkeen (eli muutaman päivän päästä) soiton Kaukolta, että he olivat päässeet sopimukseen Minimaratonin kanssa ja rattaat voisi hakea heti samana päivänä. En ollut uskoa korviani! Kaikki tapahtui niin nopeasti ja Matias pääsi heti seuraavana päivänä testailemaan uutta menopeliään. Olen todella liikuttunut ja kiitollinen tästä kaikesta. Nyt on vielä mukavasti kesää jäljellä ja päästään nauttimaan ulkoilusta entistä paremmin ja uskon näiden rattaiden olevan myös talvella todella kätevät!