Alkuvuoden juttuja

Matiaksella on ollut pitkään todella hyvässä kunnossa. Poika on ollut pirteä ja nukkunut yönsä hyvin ja rauhallisesti. Ainahan niitä huonoja aikoja mahtuu väliin ja silloin Matias onkin todella uupunut ja voipunut. Kokonaisuutena kuitenkin viimeiset 6-12 kuukautta on ollut hyvää ja rauhallista aikaa.

Suurimmat haasteet on viime aikoina tullut Matiaksen kanssa liikkumisesta. Poika painaa 18,5 kg ja kun on muutenkin vaikea käsiteltävä, niin se on asettanut omat haasteensa.

Aloin katselemaan käytettyjä tila-autoja, jossa olisi valmiina invahissi. No, sellainen löytyi ja nyt se löytyy pihasta.

Reilun viikon jälkeen täytyy kyllä sanoa, että tällainen olisi pitänyt hommata jo paljon aikaisemmin. Tähän asti olen kantanut Matiasta autolle ja autosta kotiin. Pyörätuoli on pitänyt säätää tarkasti, että se on mahtunut auton peräkonttiin.

Nyt ei tarvi kuin nostaa poika pyörätuoliin. On kyllä helpottanut elämää todella paljon. Ei tartte enää miettiä, että jättääkö jonkun reissun tekemättä sen takia, että Matiaksen kanssa on vähän hankalampi ja työläämpi lähteä. Ennen kannoin Matiaksen autolta kotiin kerrostalon kolmanteen kerrokseen. Nyt tullaan autolta koko matka pyörätuolilla. Talossa ei ole hissiä, mutta pyörätuolissa on niin ohuet ja kovat renkaat, että se tulee melkein kuin itsestään portaat ylös.

Lisäksi auto on 9-paikkainen, joten mun uusperhe, johon kuuluu kaksi aikuista ja kuusi lasta, mahtuu hienosti kyytiin. Siinä menee vielä lätkäkassi ja muut kamat ihan helposti mukana. Nyt saa helposti ruokapumpun ja imulaitteenkin autoon.

Matias tuntuu tykkäävän uudesta menopelistä 🙂