Matias, sinä olet minun!

Syksy on kulunut taas vaihtelevissa merkeissä. Positiivista oli Matiaksen virtsarakon ja munuaisten toimiminen. Negatiivista on ollut isot kohtaukset, joita kohtauslääkkeet ei ole kunnolla rauhoittaneet. Naama nykii, kädet ja jalat nykii, kauhistunut ilme kasvoilla, hengityskatkoja yms. Voimattomalta tuntuu seurata vierestä, kun teet kaiken voitavasi ja mikään ei vaan riitä.

Mä kuuntelen lasten kanssa ja itsekseni paljon musiikkia. Musiikki on aina ollut itselle tärkeää, mutta nyt siitä on tullut myös jonkinlainen selviytymisen väline. Eräänä päivänä kuuntelin Lauri Tähkän kappaleita ja löysin yhden laulun, jonka sanat kosketti niin syvälle sydämeen, että ne ei lähde sieltä ikinä pois.

”Alussa jo, tän lopun mä tiesin mut suruista viis, sut omaksi vaadin Näinhän mä sen, sä et voisi jäädä käymässä vain on tuollaiset täällä”

Tuo on kuin suoraan meidän elämästä. Heti alussa tiedettiin Matiaksen aikaisesta poislähdöstä, mutta ikinä, ei ikinä tarvinnut miettiä, että otetaanko Matias, oma poika, omaksemme! Surut on aina käännetty positiiviseksi tekemiseksi ja elämiseksi, mutta ei siihen aina pysty ja joskus pitää vaan päästää kaikki ulos! Kaikki me ollaan vaan käymässä täällä, mutta Matias niin lyhyen aikaa.

”Sinun, minä olen sinun mee sun luojalles kertomaan. Minun, sinä olet minun vaikka pois nyt sua kannetaan”

Tätä laulua ei vaan voi itkemättä kuunnella. Kertosäkeessä lauletaan, että ”pois sua nyt kannetaan” Se olen minä, isä, joka tulee kantamaan Matiasta, omaa poikaa viimeiselle matkalle :'( Ei sellaista voi koskaan ikinä käsittää! Ei nyt, eikä koskaan! Se on niin helvetin epäreilua!!!

”Satuja vain, no kuka sen tietää mut julma hän on, ken tällaista säätää” 

 

 

Positiivisia uutisia!

Matiaksella oli jokin aika takaperin ongelmia sekä virtsaamisen että ulostamisen kanssa. Matiakselle annettiin jonkin aikaa voimakasta kipulääkettä, mikä luultavimmin aiheutti virtsaummen. Tästä seurasi se, että Matiasta piti katetroida. Kertakatetrointi ei jostain syystä onnistunut kuin äidiltä kerran ja kahdelta urologilta. Itse en useammasta yrityksestä huolimatta onnistunut kertaakaan.

Kyseinen kipulääke jätettiin pois ja sen myötä virtsaaminen alkoi taas sujumaan. Tietysti tässä alettiin miettiä, että toimiiko Matiaksen virtarakko sekä munuaiset kunnolla.

Matiaksen ultra 11.10.2016

Tänään 11.10.2016 oli Matiaksen suunniteltu TAYS-käynti. Matiaksen virtarakko ja munuaiset ultrattiin ja lääkäri kertoi kaiken olevan kunnossa. Matias onnistui pissaamaan kesken tutkimuksen ja siinä samalla nähtiin, etä virtsarakko tyhjenee kunnolla. Tämä oli todella hyvä uutinen, varsinkin kun katetrointi on ollut erittäin haastavaa!

Muutenkin Matias on ollut ihan hyvässä kunnossa, pientä kuolaamista lukuunottamatta. Toivotaankin pojalle paljon hyviä syksyisiä päiviä 🙂