Syksyn kuulumisia

Matias sai osansa koko perhettä vaivanneesta syysflunssasta, jonka johdosta poika joutui olemaan pari yötä Tays:ssa, ihan varmuuden vuoksi. Matiakselta imettiin pari kertaa limaa pois ja annettiin lisähappea, kun happisaturaatioarvot laskivat liian alas.

Matiaksella on ollut nyt pidemmän aikaa aika kovaa yskää. Limaa tuntuu kurkussa olevan, mutta ei tahdo saada sitä oikein kunnolla yskittyä pois. VPAP laitteen käyttö ei olekaan ollut ihan niin helppoa kuin mitä alkuun vaikutti. Joskus on öitä, että kaikki menee hyvin, eikä maski häiritse Matiasta yhtään. Sitten on niitä öitä, kun se tuntuu häiritsevän ihan koko ajan. Silloin Matias yrittää saada kädellä siirrettyä maskia pois naamalta ja yleensä onnistuu siinä sen verran, että laite alkaa huutamaan ilmavuotoa. Tällaisina öinä olen suosiolla ottanut maskin pois.

Matias tykkää edelleen olla raiittiissa ulkoilmassa. Isosiskon ulkoillessa Matiaskin on mukana ja tuntuu joka kerta nauttivan ulkoilusta täysin rinnoin.

Eilen kävin Matiaksen kanssa lauantaisaunassa. Siitäkin Matias tykkää todella paljon. Poika menee ihan veteläksi, kuuntelee puukiukaan ääniä ja seuraa sekä kuuntelee tarkasti mitä iskä juttelee. Saunan jälkeen otettiin vielä raikas kylpyhetki ja kylppäristä saapuikin suloinen punaposkinen miehenalku 🙂 Unikin maittoi saunareissun jälkeen.